בעזרת משחקי קלפים, מדבקות, סיפורים ומשחקי מיון מסבירות שרה ואסתי, בנות השרות הלאומי של היחידה לאיכות הסביבה, לילדי הגנים, מדוע חשוב למיין את הפסולת ולשים אותה בפחים שונים כדי שיועברו למחזור. הן גם מלמדות את הילדים בגנים לא להתעלל בחיות.
בנות השרות הלאומי מתנדבות גם בחווה החקלאית ברמת בית שמש הן מדריכות קבוצות של ילדים בחוה על אובדן מזון ומראות איך להשתמש בקומפוסטר להפרדת פסולת אורגנית ולהכנת דשן. הן גם מעשבות ומטפלות בצמחים הגדלים בחממות ובשדה.
שרה מתנדבת באולפן של עולים חדשים ומדברת אתם על נושאים שונים הקשורים לאיכות הסביבה ואסתי מתנדבת במועדונית ובמרכז קיימות במתנ"ס זינמן שבו היא עובדת עם הילדים בגינה של המתנ"ס ועושה איתם פעילויות בנושא הקיימות.
בנוסף, אסתי ושרה מתנדבות בפרויקט "צומת" בימי חמישי בערב עם נוער ומסבירות להם על מחזור וטביעת רגל אקולוגית.
מנשה אליאס חבר מועצה העיר והממונה על איכות הסביבה פונה אל התושבים: "כל אחד מאתנו, תושבי העיר צריך ללמוד ולהפנים – אריזות שמים בפח הכתום! כמו דדי החתול בפרסומת בטלוויזיה, זכוכית בפח סגול, ניירות בפח כחול ובקבוקים – לא נופלים בפח, אלא במחזורית!"
מהן אריזות? ואילו אריזות שמים בפח הכתום?
קרטוני מיץ וחלב, קופסאות שימורים, מכלי גבינה, עוגיות, גלידה ויוגורט, עטיפות חטיפים, שקיות פלסטיק ואפילו כלים חד פעמיים.
כלומר אריזות מחומרים שונים וזה חדש לנו כי עד עכשיו למדו אותנו להפריד את הפסולת לפי: נייר, פלסטיק וזכוכית.
אנו מקווים כי המודעות הגוברת בגני הילדים תגיע גם להורים ולמשפחות כולן, כך נקטין את כמות הפסולת המועברת לאתרי הטמנה (כי אף אחד לא רוצה אתר פסולת ליד הבית שלו) ונחסוך כסף המשולם להובלת הפסולת הזו ולהטמנתה.