בית שמש בעשרת הערים הגדולות, בתקציב רק כמחצית מהעיר הקרובה אליה

אלו הנתונים המצביעים על מצבה העכשווי ולאן פניה בעתיד הקרוב והרחוק של בית שמש. ללא צעדים חריגים משמעותיים וחשיבה יצירתית בית שמש תישאר ברמת השירותים הנוכחית, ברמת ההישגים, ברמת ההתפתחות, ברמת כל שאר המדדים הנובעים מתקציב העירייה.

70 שנה לבית שמש
70 שנה לבית שמש

כל ראש רשות חייב/ת על-פי חוק להגיש לממונה על המחוז מטעם משרד הפנים הצעת תקציב שאושרה על-ידי מועצת הרשות המקומית ושבנויה על-פי המבנה האחיד והמחייב שנקבע ב-1994, זאת לא יאוחר מחודשיים לפני תחילת שנת התקציב. בימים האלה אמורה העירייה לשקוד על הכנת התקציב לשנת 2022. המשבר הקואליציוני מעכב בינתיים, וגם לו לא היה משבר, לא צפוי כל חידוש במבנה התקציבי של העירייה. הטעמים רבים, התוצאה תמיד אותה תוצאה.

אז לפני שנתחיל לקבל דיווחים על התקציב הצפוי, בדרך כלל אנחנו מעודכנים בדיעבד, הנה תמונת מצב 'לאומית' השוואה בין בית שמש לבין רשויות בסדר גודל דומה מבחינת גודל האוכלוסיה. האם נצליח לשנות את המציאות? האם התקציב הפעם יגדל באופן משמעותי ולא כעלייה צמודת מדד אלא בשינוי הכנסות שאפשר לגייס ולהכניס לקופה הציבורית. כן למרבה ההפתעה, יש כאלה שמשום מה בגלל שיקולים העירייה מעדיפה לא להכניסם למשבצת התואמת בתקציב העירייה.

בית שמש צועדת למיקום גבוה ברשימת דירוג הערים הגדולות בישראל. בשנת 2019 דורגה העיר במקום ה-14, ב'סביבת' הדירוג שלנו מצויות הרשויות כפר סבא, בת ים, אשקלון, רחובות, רמת גן, כולם מתקרבות ל-150 אלף תושבים, מי יותר ומי פחות. ואז יש קפיצה גדולה לעיר הבאה בגודלה, לפני כל הנ"ל חולון ובני ברק. הנמנות על העשירה הגדולה בישראל. חבורה מכובדת של ערים כמעט בכל פרמטר. מדד איכות החיים למשל, בית שמש נמצאת באותה סביבה 'טבעית' מיקום 12 ברשימת הערים.

והיכן מיקום בית שמש ברשימת הערים האלה? בתחתית!!! ראו כמה אנחנו רחוקים מהערים הצמודות לנו ברשימת הערים הגדולות. תקציב עיריית כפר סבא עומד על 882 מיליון ₪. רחובות מיליארד ו-113 מיליון ₪. אשקלון מסתפקת עם מיליארד ו-108 מיליון שח. חולון עם מיליארד ו-429 מיליון ₪. רמת גן עם מיליארד 472 מיליון ₪. כל הערים בסדר גודל אוכלוסיה של בית שמש עצו מזמן את קו המיליארד ש"ח, כפר סבא מתקרבת לשם. בית שמש גדולה יותר מחולון, רחובות, כפר סבא, אשקלון וגם רמת גן. בית שמש עם תקציב לשנת 2021 של 689 מיליון ש"ח!!!

ולא כדי להרגיז חלילה אלא כדי להבין עד כמה התקציב של בית שמש עלוב, סליחה, אין מילה אחרת לתאר את סדר הגודל. בואו ונשווה עם ישובים עם פחות תושבים כדי להבין את עד כמה רמת התקציב של בית שמש נמוכה מאוד.

דימונה עם אוכלוסייה של 40 אלף תושבים תקציב 330 מיליון ₪.

כרמיאל אוכלוסייה 46 אלף עם תקציב 348 מיליון ₪.

אלו הנתונים המצביעים על מצבה העכשווי ולאן פניה בעתיד הקרוב והרחוק של בית שמש. ללא צעדים חריגים משמעותיים וחשיבה יצירתית בית שמש תישאר ברמת השירותים הנוכחית, ברמת ההישגים, ברמת ההתפתחות, ברמת כל שאר המדדים הנובעים מתקציב העירייה.

האם כאשר יתכנסו חברי מועצת העיר לדיון, בינתיים בינם לבין עצמם, יהיה מי שיבוא ויציע רעיונות חדשים, יזומים לשינוי. אחרת? תחשבו לבד מה ולאן פניה של העיר לשנים הבאות ואולי אף לעשור הקרוב.

נושאים: משרד הפנים, החלטת ממשלה, תקציב 2022, עליזה בלוך, אריה ברדוגו
70 שנה לבית שמש
70 שנה לבית שמש
70 שנה לבית שמש
70 שנה לבית שמש
הכי טובים, הכי מעודכנים:
הורידו עכשיו ב-Google Playהורידו עכשיו ב-AppStore
תגובות הגולשים:
בניגוד לאחרים, דעתכם חשובה לנו! כתבו:
דירוג:
נגישותהפעלת נגישות
X  סגירה
  • ניווט במקלדתניווט במקלדת
  • מצב שחור - לבןמצב שחור - לבן
  • קביעת ניגודיותקביעת ניגודיות
    גבוהה
    נמוכה
    ביטול
  • גודל הטקסטיםגודל הטקסטים
    +
    -
    ביטול
  • גופן קריאגופן קריא
  • הגדלת האתרהגדלת האתר
  • תיאור בולט לתמונותתיאור בולט לתמונות
  • הדגשת כותרותהדגשת כותרות
  • שינוי סמן העכברשינוי סמן העכבר
    ביטול
  • כיבוי הבהוביםכיבוי הבהובים
  • התאמת קריאההתאמת קריאה
סקריפט נגישות: ESN