כל מי שמבין מעט במחצבות, יודע שלא לחינם הרשויות מגבילות את פעילותן ומחייבות אותם לעמוד בתנאים רבים. הסיבה: פעילותן של המחצבות כרוכה בפגיעה חמורה באיכות הסביבה ובבריאות התושבים המתגוררים בסמוך למחצבה.
דינה של המחצבה החדשה המתוכננת באזור הר טוב – בית שמש אינה שונה במקרה זה. בימים אלה נרקמת תכנית ממשלתית להקמת שתי מחצבות נוספות במתחם מחצבת 'דהר אל ערק' בשמורת הטבע נחל שורק' ליד בית שמש וזו עומדת בישורת האחרונה לקראת ביצוע. המחצבה העתידית לכריית חצץ 'איכותי' המשמש לייצור בטון ואספלט, צפויה לקום, מול שכונת חפציבה בבית שמש וסמוך ליישוב נחם, הממוקם מצפון מזרח לבית שמש
בהיותה פלטפורמה להוצאת אבני דולומיט קשה, המחצבה תפלוט ענני אבק סמיכים שיעיבו על האזור כולו, יזהמו את הסביבה ויכסו אותה בשכבות אפורות. בוקר אחד עלולים תושבי בית שמש והיישובים הסמוכים לה להתעורר לקול פיצוצים עזים, משאיות ענק ועננים של זיהום אוויר.
מטה המאבק האזורי מזהיר: " אם לא נתעשת בהקדם, זו תהיה מציאות חייהם של עשרות אלפי תושבים באזור בית שמש והמועצה האזורית מטה יהודה" ומדגישים "לא מדובר במאבק ירוק, אלא מאבק על החיים" תוך שהם מסבירים את הסכנות האורבות מהקמת המחצבה החדשה.
"לא מדובר במאבק של ארגונים ’ירוקים‘, אלא במאבק חיוני ובסיסי הנוגע לכל תושב/ת בית שמש ומטה יהודה שבריאותו ובריאות ילדיו, חשובים לו. המאבק הנוכחי הוא הרבה מעבר לחשש מפגיעה בצמחייה נדירה או אוכלוסיית בעלי חיים בהכחדה. אנחנו עוסקים כאן בזיהום אוויר, בפגיעה בבריאות של ילדינו ובפגיעה באיכות חיים"
הערב מגיעה לכאן יעל כהן פארן, ירוקה, שמצטרפת למאבק הציבורי באיזור. יעל כהן פארן מתמודדת לכנסת ברשימת המחנה הדמוקרטי ומוצבת שם במקום השמיני. כהן פארן למודת מאבקים מהסביבה, היא היתה כאן כאשר ניהלו תושבי עדולם מאבק נגד נתן אישור עבודה לטובת מפעלי פצלי השמן.