הרשות לקידום מעמד האישה משיקה הבוקר (שלישי) קמפיין חדש תחת הכותרת "תתמודדי!", שמטרתו לעודד נשים להתמודד בבחירות המוניציפליות שיתקיימו ב 30 אוקטובר, לראשות הרשויות המקומיות ולחברות במועצות המוניציפליות. מי שנחברה להוביל את הקמפיין היא השחקנית והקומיקאית ליטל שוורץ, אשר תככב בסדרת מערכוני רשת ותשדירי רדיו, בהם תשמש כגורו ייעוץ עם מסר אחד ברור: "אם יש לך בעיה, תתמודדי!". יצוין, כי במקביל לקמפיין בבחירות הקרובות ייכנס לתוקפו תיקון לחוק הרשויות המקומיות, הקובע כי סיעה שלפחות שליש מנבחריה הן נשים תקבל מימון בחירות מוגדל ב-15%.
סקר גיאוקרטוגרפיה שבוצע באחרונה בקרב 800 נשאלים מכלל האוכלוסייה עבור הרשות לקידום מעמד האישה, מראה כי 66% מהציבור הישראלי מתכוון להימנע מהצבעה לרשימות שאין בהן ייצוג נשים. כמו כן, 83% מהציבור רואה חשיבות בכהונת נשים ברשויות המקומיות, מהם 59% הרואים בכך חשיבות רבה. בנוסף, 93% מהציבור הישראלי סבור כי נשים יכולות לעמוד בראש רשות מקומית. ברם, 75% מהציבור אינם מכירים אף אישה שמתאימה לתפקיד ואילו 8% דיווחו שהם מכירים אישה כזאת. עוד עולה, כי רק 51% מהציבור סבור כי לנשים סיכוי שווה להיבחר לראשות רשות מקומית ובהמשך לכך, רק 39% ימליצו לאישה שהם מכירים להתמודד לתפקיד ציבורי ברשויות המקומיות.
השרה לשוויון חברתי, ח"כ גילה גמליאל: "אנחנו נמצאות בנקודת זמן קריטית, פחות מחצי שנה לפני הבחירות המוניציפאליות, ובה נשים בכל רחבי המדינה, בכל הגילאים, מכל המגזרים, צריכות לבחור. לבחור אם הן רוצות ייצוג שווה ומעורבות פעילה בקבלת החלטות. כדי שזה יקרה יותר נשים צריכות לאזור אומץ ולהתמודד, לעשות שימוש בכלים שהמדינה מספקת, כולל הגדלת מימון המפלגות לסיעות שבהן שוויון מגדרי, להעז להתמודד ברשימות קיימות, להקים רשימות חדשות וכן, גם להתמודד על ראשות הרשות המקומית שבה הן גרות. נשים הן רוב התושבות בכל יישוב בישראל. יש לנו את הכוח ואת היכולת לבחור בשוויון מגדרי".
מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האיש, אוה מדז'יבוז': "בחרנו באחת הנשים המצחיקות בישראל אבל הנושא ממש רציני. 13% נבחרות ציבור זו לא בדיחה, זה תת ייצוג. לא צריך להסביר בשנת 2018 שנשים מעורבות בכל ההיבטים העירוניים וראויות לקחת חלק שווה במוקדי קבלת ההחלטות. צריך פשוט להעביר מסר לכל הנשים באשר הן, ובמיוחד לנשים שכבר פעילות בקהילה בדרך כזו או אחרת, שאין להן ממש לחשוש ויש להן הרבה מה לתרום בניהול השלטון המקומי. הצבתי יעד של 5,000 מתמודדות ובהתאמה העלאת אחוז הנבחרות ל-30% כבר במערכת הבחירות הקרובה. ישנם תהליכי עומק שעוד נדרש ליישם, אבל אני לא רואה מניעה שכבר בבחירות הקרובות נזכה לראות תמונת מצב הרבה יותר שוויונית".
בישראל של 2018, מבין 252 רשויות מקומיות רק בראש ארבע מהן עומדת אישה (מרים פיירברג-אכר בנתניה, ליאת שוחט באור יהודה, יעלה מקליס ביהוד מונסון וליזי דלריצ'ה בגני תקווה) המהוות 1.5% מכלל ראשי הרשויות המקומיות. מבין 2,410 חברי מועצות מקומיות בישראל מכהנות 327 נשים בלבד, המהוות 13.6%. יצוין, כי בבחירות המוניציפליות ב 2013 התמודדו 17,673 אזרחים על חברות במועצות מוניציפליות, מהן 3,557 נשים שהיוו 20.1% בלבד, זאת לעומת 14,116 גברים שהם כפי ארבעה ממספר הנשים. יודגש, כי רק 9.1% מבין כלל המתמודדות זכו להיבחר בפועל לחברות מועצה, זאת לעומת 14.8% מבין כלל המתמודדים שזכו להיבחר בפועל לחברי מועצה.