" העיר בית שמש רואה חשיבות רבה בפיתוח מסגרות חינוך מיוחד, ובמתן מענה חינוכי וטיפולי הולם לכל תלמיד שקיבל זכאות לשירותי חינוך מיוחד על פי החוק" אתר העירייה. בו מצאנו גם: " המחלקה לחינוך מיוחד מטפלת בפרט ומספקת מענה מקצועי ומותאם לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, במסגרות החינוך ובקהילה. המחלקה מקיפה את כל תלמידי החינוך המיוחד בעיר – מ"מ, ממ"ח, ממ"ד ומוכר שאינו רשמי חרדי.
ע"פ הרישום יש בעיר 44 מוסדות חינוך מיוחד מוכרים. הם מפוזרים בכל רחבי העיר, המפה לעיל מציגה את המוסדות ומיקומם.
הרשויות המקומיות ברחב ישראל אינן מעמידות את הטיפול בחינוך המיוחד בפרק מוגדר בספר התקציב, יפה שזה כך. גם בבית שמש, עם הרגישות החינוך המיוחד מתבטא במסגרת ההוצאה או ההכנסה התקציבית הכוללת. נכון, יש סעיפים מוגדרים כמו ליווי, היסעים, סייעות וכד. ויש גם סעיפים קטנים כמו אג"ח (אגרות חינוך) או סייעות לתגבור בגני ילדים.
מדינת ישראל, מממנת את הוצאות החינוך המיוחד ברובו. כמעט 55 מיליון ₪ מזרימה מדינת ישראל באמצעות משרד החינוך לרשות העירייה בבית שמש.
כמה מוציאה הרשות בגין אותם סעיפים? כ-88-90 מיליון ₪. כלומר העירייה ממקורותיה שלה צריכה להעמיד לטובת הצורך במענה לחינוך המיוחד עוד 35 מיליון ₪. אגב פעולות חינוך לכלל ילדי בית שמש עומד על 187 מיליון שח, נטרול החינוך המיוחד מהתקציב החינוך יעמוד את ההשקעה בחינוך הרגיל כ-100 מיליון ₪. מעט מידי לעיר עם אוכלוסיית ילדים גדלה בכל שנה ב-5600 ילד.
הנה הסעיפים העיקריים בהוצאות לחינוך המיוחד: היסעים כ-30 מיליון ₪.
אג"ח 13 מיליון ₪
שכר סייעות 38 מיליון ש"ח
סייעות תגבור חינוך מיוחד בגני ילדים עוד 3 מיליון ₪.
ואחרי שהצגנו את הנתונים, מי לדעתכם שאל שאלה במועצת העיר בנושא? יושבים שם הרי נבחרים, נציגי קהילות, שחשוב להם לתת לשולחיהם הסבר מפורט על הנראות העירונית.