לאחר מאמצים אינטנסיביים, הצליחו לוחמי האש מתחנת בית שמש להשיג שליטה על השריפה שפרצה מוקדם יותר היום בשטח יער הררי ומאתגר סמוך להר יעלה.
כוחות הכיבוי ממשיכים כעת בפעולות לכיבוי סופי, הכוללות סריקות ואיתור מוקדי בערה נוספים (ספוטים), במטרה למנוע התלקחויות חוזרות.
מפקד האירוע, רשף רונן עזמה:
“מדובר בשטח מאתגר במיוחד – נתקלנו בעשן סמיך, רוחות חזקות ודרכי גישה מורכבות, שחלקן אף היו חסומות לרכבי כיבוי. נדרש מאיתנו לפרוס זרנוקי כיבוי רבים כדי להגיע לכל מוקדי האש ולבלום את התפשטותה. תגברנו את הכוחות ופעלנו בעצמה, דבר שאִפשר לנו להשיג שליטה מהירה.”
חוקר דליקות ממרחב בית שמש זומן למקום ויפתח בחקירת נסיבות פרוץ השריפה.
ענף ההסברה של כבאות והצלה לישראל מזכיר לציבור:
יש להקפיד על כללי בטיחות באש בשטחים פתוחים – אין להדליק מנגלים או מדורות בקרבת צמחייה, ויש לוודא כיבוי מוחלט של אש וגחלים לאחר השימוש. שמירה על ההנחיות תמנע אסונות ותסייע בהגנה על חיי אדם, רכוש והטבע.