עידן גרינברג: החרדים משתלטים על תקציב העירייה

לראשונה בספר התקציב אוחדו כל המסגרות לתרבות דתית חרדית תחת מסגרת אחת, ומה עושים במסגרת הזו עמותות רווחה כמו 'לרומם' 'שלהבת' ואפילו 'לרומם בהיכלו'- תנועה ספרדית ירושלמית. הסתום עלום הרבה יותר מהמפורש.

פילוח הוצאות
פילוח הוצאות

ספר התקציב או הטיוטא כפי שהגיעה אלינו, כוללת הרבה מאוד מספרים. הטיוטא הזו אושרה כבר בידי הנהלת מועצת העיר כמסגרת תקציבית, בשבוע הבא יתכנסו חברי וועדת הכספים ובכללם יו"ר הועדה מאיר שכטר מאגודת ישראל וראש העיר מדגל במטרה לדון ולאשר. מה יאושר ומה לא? אנחנו נעקוב.

ולא מפצתיע, ספר התקציב הראשון של שמואל גרינברג מלא במילוי מצוות הבוחר החרדי. הנה עיון באחד מפרקי התקציב תקציב המצוי תחת הגדרה תרבות חרדית.

אחד מפרקי התקציב המסקרנים מופיע תחת הכותרת תרבות חרדית. כ-6 מיליון ש"ח או במדוייק 5,997,415 ש"ח.

הסעיף הזה כולל כמה מחלקות נפרדות שהתנהלו עד כה בנפרד, מורשת המזרח, תרבות תורנית, חן חרדי. אגב גם במסגרת הזו יש תקציב מותנה- 360 אלף ₪. זה דבר יפה לכשעצמו אם כמובן יאחדו כל הפעילות תחת אותן משרות. ולא כך. עוד נראה...

מה עוד יש במסגרת הזו? מנהלת מבני דת. מה שהתחיל כמטרה לארגן חלוקת מבני הדת בעיר דורש עתה גם איוש משרה, ואם יש מאן דהוא צריך לארגן לו גם משכורת. האם אפשר לחסוך? בודאי, אמנם לא מדובר בהרבה, 100 אלף ₪ לטבת שכר זה שאפשר להטיל על אחד מהעובדים הלא עמוסים במיוחד שיש במנהל העירוני. אבל צריך לדאוג לעוד מתפרנס אחד שיבוא מן הסתם מהמקורבים לממונה על חלוקת מבני הדת.

וכדאי לשים לב לעמותות הנהנות מהתקציב הזה. 'לבקר בהיכלו'- עמותה במסגרת פעילות חרדית של תנועת ש"ס. חצי מיליון ₪. ארגון 'לבקר בהיכלו', אשר נוסד בהכוונתו האישית של ראש הישיבה חכם שלום כהן זצוק"ל, חרט על דגלו את בניית מערכת אמון וחברות בין חונכים לחניכים - בקהילה, ובין בחורים ומשיבים - בישיבה, ובין מתמודדים למייעצים - בכל עת. זה התחיל בירושלים וגולש גם לבית שמש. מנין יבוא הכסף הזה? ע"ח פעילות כלל עירונית לכלל התושבים.

ועוד פעילות חרדית, תרבות פנאי 'לרומם' 300 אלף ₪, האם מדובר באותה עמותה הפועלת לטובת עזרה לנזקקים, חלוקת סלי מזון, קמחא דפסחא ומתן תמיכות. מתן הלוואות גמ"ח ללא ריבית. למה כאן ולא במסגרת הרווחה?

תרבות פנאי חרדית 'שלהבת' חצי מיליון ₪, אם הכוונה לאותה עמותה הפועלת לשפר את איכות חיי הנכים, המוגבלים פיזית, במגמה להעלותם לרמת חיים כזו המקובלת בארץ. לעזור לדיירים המוגבלים פיזית בתשלום דמי שכירות ודמי שרותי רווחה. למה היא כאן ולא במסגרת תקציב הרווחה? ולמה חצי מיליון ש"ח אם תקציב העמותה הרבה פחות מכך? לספק לנכים המוגבלים פיזית שירותים חיוניים גם החסידים אינם מקופחים, 300 אלף ש"ח מיועדים. זה הכל? לא! יש גם מיליון ₪ לפעילות חינוכית בלתי פורמלית בסכום של מיליון ₪. ואם זה לא מספיק יש עוד סעיף תקציבי של 200 אלף ₪, הפעם להגדרה ברורה יותר פעילות תרבות חרדית כללית.

מה מקבל חן חרדי? רק חצי מיליון ₪.

קיצורו של דבר, מצפים שבוועדת הכספים יפרטו הסברים על כל פרט או פרט בסעיף הזה. אנחנו ניסינו לקבל התייחסותו של יו"ר ועדת הכספים, מאיר שכטר. שלחנו לו שאילתא בואטסאפ, מצפים להתייחסותו. האם חברי מועצת העיר מהמחנה הלאומי ישאלו שאלות? תקציב זה סתום יותר מאשר ברור. נצפה להתייחסויות מחברי מועצת העיר הנכבדים אשר איכפת להם מהציבור כולו ולא רק משולחיהם שישמחו מן הסתם לנגוס עוד נגיסה בתקציב העירוני המדולל ממילא.

נושאים: תקציב 2025, חרדים, בית שמש
פילוח הוצאות
פילוח הוצאות
פילוח הוצאות
פילוח הוצאות
הכי טובים, הכי מעודכנים:
הורידו עכשיו ב-Google Playהורידו עכשיו ב-AppStore
תגובות הגולשים:
בניגוד לאחרים, דעתכם חשובה לנו! כתבו:
דירוג:
נגישותהפעלת נגישות
X  סגירה
  • ניווט במקלדתניווט במקלדת
  • מצב שחור - לבןמצב שחור - לבן
  • קביעת ניגודיותקביעת ניגודיות
    גבוהה
    נמוכה
    ביטול
  • גודל הטקסטיםגודל הטקסטים
    +
    -
    ביטול
  • גופן קריאגופן קריא
  • הגדלת האתרהגדלת האתר
  • תיאור בולט לתמונותתיאור בולט לתמונות
  • הדגשת כותרותהדגשת כותרות
  • שינוי סמן העכברשינוי סמן העכבר
    ביטול
  • כיבוי הבהוביםכיבוי הבהובים
  • התאמת קריאההתאמת קריאה
סקריפט נגישות: ESN