עין ביכורה- אם לא הייתם שם- רשמו ביומנים, מקום מקסים

המעין התאום, כך הוא מוגדר בפי חובבי טיולים. תאום למי? והיכן מצוי? על כל אלה נשתדל לתת כאן פרטים עדכניים.

עיi ביכורה בהרי ירושלים
עיi ביכורה בהרי ירושלים

לא נחדש לרבים אם נכתוב על אחד מהמעיינות השופע מבקרים בכל ימות השנה ובעיקר בימות הקיץ הלוהטים. מעין הסטף, בהרי ירושלים, מול מנזר יוחנן המטביל, מול נוף ירוק עד, עוצר נשימה של הרי ירושלים, ממנו נשקף בית החולים הדסה על כל שלוחותיו, ממנו ניתן להבחין בישובים אבן ספיר, (גם בו מצוי מעיין מעניין מאוד לימות הקיץ הלוהטים), עין כרם, שכונות בירושלים. אפיק נחל שורק למרגלות הר הסטף הוא סיבה מצויינת להגיע למעיין הזה מכביש עין כרם- צור הדסה. אל תתייגעו, 500 מדרגות (נשבע לכם, נכדי ספרו אותם, אחת לאחת) מפרידות ביניכם לאחת החוויות הייחודיות שאתם יכולים לתת לנפשכם.

אזהו, באים למעין הסטף ושוכחים שבצמוד אליו מצוי לו מעיין נוסף, עין ביכורה שמו. לפני שנספר לכם על עין ביכורה, שהיה סגור הרבה שנים ונפתח מחדש, נפנה תשומת הלב לבוסתנים שמסביב. עצי תות, שקדיות, שסק, עצי רמון, זית, תאנה ועוד ועוד. כדאי לפקוח את העיניים ולהביט, לא רק להסתכל. תבחינו בעצים עתיקי ימים, שניטעו לפני שנים רבות, מול עצים רעננים צעירים שנטעו בשנים האחרונות. איך? כל הסיפור של המקום הזה מוקדש לאיש עתיר עשייה שלמה אילן ז"ל, שעל פי רעיונו והצעתו הוקם פרוייקט הבוסתנוף. בפרוייקט הזה תגלו תעלות מים -סקיה- להשקיית הערוגות עליהם נשתלים ירקות מכל הסוגים. המים קולחים בתעלות גלויות אל השדות המוצפים בתורנות להרוויית השתילים הרכים. אל תתעצלו, עמדו והביטו, ונסו להבין איך פעם, לפני שנים גידלו שדות ירק למחייה. בימים ההם לא היה מחנה יהודה בירושלים, או שוק הכרמל בתל אביב, ליד כל בית היה בוסתן בו גידלו את עצי הפרי והירקות הנדרשים ונצרכים, אם נותר משהו עושים סחר חליפין עם השכן מהרחוב הקרוב.

אם עולים בשביל המדרגות המקסים, אגב מתאים לכל גיל, אתם תהנו לא רק מעצים מלבלבים (אם באים באביב) אלא גם מריחות נעימים מהטרסות הצומחות פרא שמסביב.

אז הגענו בערך למדרגה ה-470 מלמטה, פונים ימינה. יש שלט קטן על קיר האבן העתיקה- לכו בכיוון החץ ותגיעו לעין ביכורה. נכון, עין הסטף מוכר לכולנו יותר, כי אליו אפשר להגיע ברכב, כמעט עד למעיין. לעין ביכורה צריך קצת יותר להתאמץ, וזה שווה!!! 3 דקות ואולי 200 מטר מפרידים בין שני המעיינות. תחילה תהנו מהצל, (התאמצתם קצת בעליה- וזה שווה), קחו אויר והמשיכו ישר. תגיעו לתעלת מים- הסקיה המזרימה כמויות מים לא קטנות לקומות מתחת. תהנו מרעש המים, הוא מיוחד. ואז המשיכו עוד קצת, תגלו קיר אבן מסותתת, הוא מגדר את בריכת המעין התאום. למה תאום? כי הצורה, הגודל, העומק, המים, המקורות, הכול דומה למעין הסטף. גם כאן מדובר במעין שכבה, יש נקבה דרכה זורמים המים לתעלה המנקזת. היתרון בה הוא שהנקבה כאן היא עבירה לאדם בגובה רגיל. מעין השכבה חשוף לגמרי וניתן לראות בו את תופעת הטבע הזו. המגבלה היחידה היא גודל המקום שאינו יכול להכיל מעל ל-10-15 אנשים בחד. לכן נדרשת סבלנות אם חפצים ממש להיכנס פנימה. בטוח שזו חוויה ייחודית לכל יום בשנה בודאי בימות האביב. גם כאן ניתן להרטיב את הרגליים, (לא מומלץ להיכנס לבריכה- יש שלט אזהרה במקום). אפשר להצטייד עם פנס ראש או פנס הטלפון גם טוב. נכנסתם, לכו עד הסוף, הביטו במים הקולחים בין השכבות, כאן המים נקיים מאוד. אפשר לשטוף פנים. סיימתם, תנו לאחרים להיכנס. בחוץ מחכים בתור...

נושאים: סטף, הרי ירושלים, טיול, תופעת טבע, מעין שכבה נובע
עיi ביכורה בהרי ירושלים
עיi ביכורה בהרי ירושלים
עיi ביכורה בהרי ירושלים
עיi ביכורה בהרי ירושלים
הכי טובים, הכי מעודכנים:
הורידו עכשיו ב-Google Playהורידו עכשיו ב-AppStore
תגובות הגולשים:
בניגוד לאחרים, דעתכם חשובה לנו! כתבו:
דירוג:
נגישותהפעלת נגישות
X  סגירה
  • ניווט במקלדתניווט במקלדת
  • מצב שחור - לבןמצב שחור - לבן
  • קביעת ניגודיותקביעת ניגודיות
    גבוהה
    נמוכה
    ביטול
  • גודל הטקסטיםגודל הטקסטים
    +
    -
    ביטול
  • גופן קריאגופן קריא
  • הגדלת האתרהגדלת האתר
  • תיאור בולט לתמונותתיאור בולט לתמונות
  • הדגשת כותרותהדגשת כותרות
  • שינוי סמן העכברשינוי סמן העכבר
    ביטול
  • כיבוי הבהוביםכיבוי הבהובים
  • התאמת קריאההתאמת קריאה
סקריפט נגישות: ESN