עיריית בית שמש מחקה את חוק חופש המידע משולחנה

שקיפות ומענה לאזרחים הם הבסיס להתנהלות הנדרשת במערכת שאמורה לשרת את התושבים, היא מחובת החוק. בדקנו מה קורה בחצר האחורית הזו של עיריית בית שמש, התוצאה עגומה מאוד. קראו

לכבות את האור ויהיה מושלם, פרוזדורי העירייה
לכבות את האור ויהיה מושלם, פרוזדורי העירייה

תמונת מצב עגומה מאוד נחשפת כאן לראות את אתר העירייה המקור לחופש המידע לציבור המקומי ערום ממידע חשוב ואותנטי שהוא נדרש להציג לפני התושבים. מה אין בו? קל יותר להציג מה יש בו. את זה תוכלו בעצמכם למצוא, מה אין בו? אין בו פרוטוקולים נגישים לעיון, פרוטוקולים החושפים את דברי נבחרי הציבור, נובע מכך שאין מעקב אחרי נוכחות נבחרי הציבור בישיבות המועצה הנבחרת. אין בו מכרזים מהחודשים האחרונים או מהשנה האחרונה. חברי הוועדות השונות בהרכב החדש של העירייה זה שהחל לכהן בסוף פברואר שנה זו עדיין לא מעודכן, והרשימות כוללות את נבחרי המועצה היוצאים. למשל יו"ר ועדת ביטחון עדיין מכהן אלי פרץ שכידוע כבר אינו חבר מועצה.

חוק חופש המידע, התשנ"ח-1998, נכנס לתוקפו במאי 1999 ונועד להנהיג בישראל את "מהפכת השקיפות"; מטרתו העיקרית היא להטמיע תפיסת יסוד של שיתוף במידע המוחזק בידי הרשויות השלטוניות, והאחראי לביצועו הוא שר המשפטים. לפי הוראות החוק, אזרח או תושב המעוניין במידע יכול לפנות בבקשה לרשות ציבורית לקבלת מידע שהיא מחזיקה בו

שקיפות ומענה לאזרחים הם הבסיס להתנהלות הנדרשת במערכת שאמורה לשרת את התושבים, היא מחובת החוק. בדקנו מה קורה בחצר האחורית הזו של עיריית בית שמש.

נסו להיכנס לאתר העירייה שמקדמת פרוייקט דרושים לטובת מפעלים מקומיים אבל אינה מוצאת לנכון לפתוח את עצמה בפני שקיפות מלאה. למשל, מכרזי כוח אדם. דף המכרזים נמחק ומה שמצוי בו היום הם שלושה מכרזים טריים שהתפרסו לא מזמן ב- 24 לחודש. ציפור לוחשת שהמכרזים הורדו, לצורך הנגשת המכרזים. נו... תשובה ישנה נושנה שמחייבת בדיקה. למה? וכמה זמן לוקח לבצע הנגשת המכרזים? חודש, שנה שנתיים. אולי בסוף הקדנציה של גרינברג נחזור למצוא את המכרזים שהעירייה פרסמה.

בדקנו, פרסום פרוטוקולי הישיבות מן המניין ולא מן המניין בעיריית בית שמש. הפתעה- אין פרוטוקולים. יש הקלטות של הישיבה. ושאלנו את הדוברות. התשובה: הפרוטוקולים הורדו לצורך הנגשתם. לא משכנע. עבר הרבה מאוד זמן מהתשובה האחרונה בעניין ולא עודכנו הנתונים.

מבקר המדינה התייחס בעבר לסוגיית חופש המידע: נדרשים מהלכים לשינוי של התייחסות הרשויות לחוק חופש המידע. בין השאר מוצע להכפיף את הערים והמועצות בישראל ליחידה הממשלתית לחופש המידע, להנגיש את המידע הקיים בצורה ידידותית לתושב ברשת והרחבת החקיקה המפרטת את חובותיה של הרשות המקומית בתחום זה..

בינתיים הציבור אינו נחשף לדיווחים, למידע שהרשות מחוייבת על פי חוק להציג בפניו. האם תבוא עתירה בעניין? ההסבר ככל שיהיה, אינו מוצדק. חצי שנה אחרי החלפת ראש עיר, חצי שנה אחרי שיש רמטית מוכשרת, חצי שנה בה לא התחלף היועמ"ש שיכולה להיות סיבה לעדכון האתר, חצי שנה בה צמרת העירייה כבר הספיקה להחליף פילטרים במזגנים, אין סיבה בעולם שהציבור לא ייחשף לכל החומרים שהעירייה מחוייבת להציג בפני תושביה. הערת סיכום: יותר מידע, ציבור יותר מעורב. האם מאן דהוא מבקש למנוע זאת?

נזכיר כי עיריית בית שמש נתבעה בתביעה ייצוגית בנושא, היועץ המשפטי לעירייה אומר: עובדים על הפיכתם למונגשים". בדיוק כך. כמה זמן לוקח להפוך אתר למונגש?

נושאים: עיריית בית שמש, מיקי גסטוירט, שמואל גרינברג, חופש המידע
לכבות את האור ויהיה מושלם, פרוזדורי העירייה
לכבות את האור ויהיה מושלם, פרוזדורי העירייה
לכבות את האור ויהיה מושלם, פרוזדורי העירייה
לכבות את האור ויהיה מושלם, פרוזדורי העירייה
הכי טובים, הכי מעודכנים:
הורידו עכשיו ב-Google Playהורידו עכשיו ב-AppStore
תגובות הגולשים:
בניגוד לאחרים, דעתכם חשובה לנו! כתבו:
דירוג: