בחודש מרץ הקרוב פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, מהאירועים הקולינריים הוותיקים והאהובים בישראל, חוגג השנה25 שנים להיווסדו, ולרגל חגיגות הרבע מאה – הוא מבטיח להיות עשיר, מגוון ומרגש במיוחד. הפסטיבל, שמובילה המועצה האזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות שלה, החל את דרכו לפני 25 שנה עם מספר בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן למבקרים. עם השנים, האירוע התרחב וגדל, וכיום הוא כולל עשרות משתתפים מכל תחומי הקולינריה – ממסעדות ויקבים ועד שפים פרטיים, יצרנים מקומיים ואפילו חוות חקלאיות. השנה יתקיים הפסטיבל לאורך שלושה סופי שבוע, בין התאריכים13-29 במרץ, ויארח מאות מבקרים מכל רחבי הארץ.
מעבר לאוכל וליין, מטה יהודה מציעה נופים מרהיבים בעונה היפה ביותר של השנה. לאחר עונת החורף, האזור כולו יתכסה בפריחות של שקדיות, כלניות ותורמוסים, וישמש רקע מושלם לחוויות הקולינריות של הפסטיבל.
השנה, הפסטיבל מתרחב ופותח את דלתותיו למקומות חדשים שיצטרפו לראשונה. בין המשתתפים החדשים אפשר למצוא את טספאי בישאו בשיתוף פעולה מיוחד עם מרכז המבקרים Yvel הסמוך לבית זית, המציע מטבח אתיופי אותנטי. בכפר אוריה יתקיים בראנץ' כפרי בחצר אורגנית. גילי אלקלעי, קונדיטורית ושוקולטיירית, מתארחת ביקב כרם ברק במושב בקוע. מיטל מ"המשביע" בצפרירים תבשל אוכל מרוקאי, וכן רוני וגל גבאי יפתחו לקהל הרחב את חוות "מאש-רום", שם הם מגדלים פטריות מאכל במגוון צבעים מיוחדים.
גם עוגני הקולינריה הוותיקים של מטה יהוד יארחו גם השנה ויציעו מגוון רחב של מאכלים, ביניהן, מחלבת עיזה פזיזה ממושב טל שחר שמציעה עבור הפסטיבל סדנה להכנת גבינה. יקבים מטה יהודה אשר יפתחו את שעריהם לטעימות יין אל מול הכרמים הירוקים. יהודית הרפז מבית זית, שמבשלת ארוחה אינדונזית מסורתית לכבוד קבלת השבת.
במסגרת הפסטיבל יתקיימו סיורים קולינריים שיציעו חוויה ייחודית של טעמים, תרבויות וסיפורים מקומיים. כל סיור יתמקד בנושא אחר ויכלול מפגשים עם בשלנים, יצרנים ואופים שיפתחו את ביתם ולבם למבקרים. הסיור הראשון, "ליד הבית", ייקח את המשתתפים למסע בין מטבחים עולמיים – מהמטבח הערבי של היישוב המשותף נווה שלום, דרך תבשילים כורדיים ותימניים במושב בקוע, ועד אוכל רחוב ארגנטינאי וקינוחים אנגליים בכפר אוריה. הסיור השני, "מהפיתה ועד לפרנה", יתמקד במאפיות ולחמים מסורתיים, מביקור במאפייה הסודית של שולי, דרך מאפיית הבוטיק "ברדלי" בשריגים ועד אירוח מרוקאי וטעימות של פרנה אצל זוהרה ממושב לוזית. הסיור השלישי, "הפשטות העשירה של מטבחי ההר", יפגיש את המשתתפים עם עגלת הקפה "ילדתי שלי" של מסעדת מאג'דה, בנוסף תתקיים טעימת מאכלים מותססים עם השף נדב מלין במרכז הקולינרי "לואיזה", ולסיום – חוויית אירוח באווירה ייחודית במסעדת "לאקי באן" בעין ראפה, המשלבת בין המטבח האמריקאי והים תיכוני. זו הזדמנות נדירה לגלות את הקולינריה המקומית דרך סיפורים, טעמים וחיבורים מיוחדים, בלב הנופים הירוקים של מטה יהודה.
אין המערכת אחראית לכשרות המזון במוגש במפגשים או במסעדות המצויינות, הידיעה היא למידע בלבד.