כל יום לחימה עולה כמיליארד ₪. כך אומר יו"ר אגף התקציבים באוצר, לא פוליטיקאי, להסס אם להאמין או לא, אלא מקצוען. כל יום מיליארד ש"ח, אז מניין תגייס המדינה את המיליארדים הרבים? יכול להיות שמצבנו הכלכלי איתן, בכל זאת שר האוצר בצלאל סמוטריץ יצטרך לחפש מן הגורן ומן היקב מקורות מימון למלחמה המתמשכת. מנין יבוא הכסף הגדול? אמנם יש קרן רכוש ובה מיליארדים, אבל אלה נועדו לכיסוי הנזקים מהמלחמה, הבתים ההרוסים, הרכוש הפגוע, הפגיעה בעסקים וכן. בקרן הזו מצויים כ-15 מיליארד שח, ועדיין זה לא מספיק.
במלחמה הזו יש הוצאות ביטחון רבות, בזה בודאי המדינה תמצא מניין לגייס את המימון הענק שהיא זקוקה לו כדי להבטיח בטחון לאזרחי ישראל.
חוק הרשויות המקומיות (מימון בחירות) התשנ"ג – 1993 קובע כי כל סיעה, רשימה או מועמד- יהיו זכאים למימון הוצאות הבחירות שלהם מאוצר המדינה.
תרומה מסויימת לטובת השלמת המשימה שעומדת בפניה המדינה תהיה לדחות את הבחירות המקומיות, כל הכסף שיועד לבחירות המקומיות יועבר לשיקום עוטף ישראל. בכמה כסף מדובר? ע"פ אומדן שפורסם בזמנו בעיתונות הכלכלית הנה העלויות לקיום מערכת בחירות מקומיות. המספרים כאן כמובן בהערכה.
ע"פ מומחים עלות יום השבתון לבחירות 1.6 מיליארד שח.
הוצאות המדינה על פרישת קלפיות כ-700 מיליון שח.
הנזק שייגרם לעצמאים עסקים קטנים ובינוניים כ-800 מיליון שח.
בסה"כ כ-3 מיליארד שח.
מדובר בכסף צבוע לטובת משימה בעלת חשיבות ערכית דמוקרטית, המדינה כבר החליטה לדחות בשלושה חודשים את הבחירות. לא יקרה שום אסון, לדחות את הבחירות לימים שקטים, רגועים, בהם גם הכיס יתמלא ויאפשר קיום הערך הדמוקרטי .
דחיית הבחירות לא רק מהטעם שזה לא זמן מתאים ליריבויות ולמחלוקות, אלא מתוך הבנה שהמדינה מצויה במצב מסובך כלכלי וכל הוצאה שניתן לחסוך שאינה מחוייבת בשלב הזה של הקיום שלנו, נחסוך אותה בהסכמה.
תכריז המדינה כבר עכשיו על דחיית הבחירות המקומיות, ותפנה את הכסף לטובת שיקום הרשויות המקומיות שנפגעו, בצפון ובדרום. זו תהיה אחוות אחים, אחוות רשויות.