במסגרת ההערכות לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"א מובילה ראש עיריית בית שמש ד"ר עליזה בלוך הקמת בית ספר חדש ממ"ד על אזורי, ברוח החינוך האנתרופוסופי, בבית שמש שיקרא "גשר". מוקדם לברך על התוצאה, שכן הדבר תלוי קודם כל בהרשמה למוסד החינוכי החדש, ואם בכלל יהיו וכמה תלמידים יירשמו למסגרת החדשה. בכל מקרה זהו ניסיון להתחדש בתחום החינוך בעיר. נוסיף נימת צער, שכן ברור לכולם, שלא ייתכנו שני כוכבים באותו מגרש, כאשר זה יתחזק כנראה תבוא סוף דרכו של ביה"ס הוותיק ביה"ס לוין.
הבוקר קיבלנו הודעה מבשרת מלשכת ראש העירייה על הידוש במערכת החינוך.
בשנת הלימודים תשפ"א בית הספר "גשר" יפתח את שעריו עם חטיבה צעירה וכיתה א' במתכונת של בית ספר צומח. בית הספר יפעל במודל של "קהילה חינוכית לומדת" ויהיו בו שלושה מרחבי לימוד: מרחב לכיתות א' ב' מרחב לכיתות ג' ד' ומרחב לכיתות ה' ו' . לכל מרחב , במסגרת ספירלה חינוכית מתפתחת, יהיה מיקוד שונה. מרחב א' ב': לומדים, משחקים מצליחים. מרחב ג' ד': לומדים, בוחרים, מצליחים ומרחב ה' ו': לומדים יוזמים מצליחים.
רשת אמי"ת תלווה את בית הספר "גשר" לווי פדגוגי.
בית הספר ממ"ד "גשר" יפעל לצד בית הספר ממ"ד "לוין" במתחם משותף. קהילות "גשר" ו"לוין" יפעלו זו לצד זו.
בתום שנת הלימודים תשפ"א תבחן שאלת שילוב בי"ס "לוין" תחת החדשנות הפדגוגית אותה יוביל בי"ס "גשר" והצוות החינוכי שלו.
ראש העיריה ד"ר עליזה בלוך: "מרחב כיתה ולמידת חקר, כך זה בית הספר של המחר. כך יפעל בי"ס "גשר". שמחנו לקחת חזון קהילתי ולהפוך אותו למציאות. הקמת בי"ס "גשר" היא בשורה. בשורה פדגוגית, בשורה קהילתית ובשורה עירונית. החדשנות הפדגוגית בשילוב של מודל "קהילה חינוכית לומדת" יהפוך את בית הספר לאבן שואבת עבור קהלים חדשים. אין לי ספק שבית הספר "גשר" יפרח ויצליח"
סגן ראש העיריה וממונה חינוך הרב ישעיהו ארנרייך: "דאגה לחינוך איכותי לכלל ילדי העיר עומד במרכז המשימות שלנו. אין לי ספק כי בית ספר "גשר" יפרוץ דרך , יצליח במשימתו ויתפוס את מקומו הראוי במערך החינוכי העיר."
העיקר לדפוק את תושבי בר אילן