תלמידת כיתת י"ב בתיכון (מעלה אדומים), מצאה עצמה מחוץ לתכניות הטיול השנתי לאילת, בשל מגבלה רפואית שעימה היא מתמודדת. במהלך ההכנות לטיול, התברר לתלמידה כי המסלולים בטיול אינם נגישים לבעלי מוגבלות בניידות ועל כן לא תוכל להצטרף לחבריה לטיול. כשניסתה לברר מול הנהלת ביה"ס מדוע לא יהיו מסלולים מונגשים בטיול, נענתה לדבריה כי "רוב השכבה אינם מוגבלים".
התלמידה פנתה לנציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה, ושטחה את טענותיה אל מול ביה"ס. "החליטו שיש אפשרות שאמא שלי תצא איתי לטיול, בתנאי שהיא משלמת על עצמה, ישנה במלון נפרד, מגיעה עם רכב בנפרד מההסעה, רק כדי להיות איתי בזמן שהם עושים מסלול ", כתבה בפנייתה.
"עצוב מאוד שבגלל מוגבלות רפואית שלא בחרתי בה, במקום ליהנות מהטיול עם חברות שלי והשכבה שלי, אני צריכה לשבת בבית ולבכות", הוסיפה.
בנציבות תלונות הציבור פנו מיד לבירור התלונה אל מול הנהלת ביה"ס ואל מול המפקחת הרלוונטית. במהלך תהליך הבירור, ותוך שימוש בכלים גישוריים, נערכה פגישה עם צוות בית הספר והתלמידה, במהלכה עלה כי בית הספר לא היה מודע כלל לכך שקיים תקציב מיוחד לטובת מימוש התאמות נגישות הנדרשות לתלמידים עם מוגבלויות. באותה שיחה עלה כי גם המפקחת לא ידעה על התקציב המיוחד והיא דאגה להעביר את המידע עליו לכל בתי הספר אשר בפיקוחה, על מנת שמקרים אלה לא יישנו.
הצוות שנכח בפגישה הודה לתלמידה על כך שבזכותה נודע להם על קיומו של התקציב המיוחד וכי בזכותה עלתה המודעות לזכויותיהם של תלמידים עם מוגבלות בניידות, שיוכלו בעתיד להנות מהטיולים – ממש כמו כולם. על מנת להקל את כאבה של התלמידה המאוכזבת, אף הוחלט כי התלמידה וצוות בית הספר יחשבו יחד על 'חוויה מתקנת' לתלמידה בעקבות ביטול השתתפותה בטיול השנתי.