בשד' יגאל אלון מוצב שלט, אחראית לו היחידה לפיתוח כלכלי, יחידה שפעלה בעיריית בית שמש ותפקידה היה לפעול לפיתוח אזורי התעשייה בעיר. היחידה הזו כבר אינה קיימת, והשלט עדיין נראה מבשר, כאילו מישהו הציב אותו שם רק אתמול. אז לא, השלט שמוקם בשולי הכביש, מוסתר ושמור תרתי משמע מעיני הציבור, בתוך צמחיה המהווה גדר חיה ומגן למרכול הגובל עם רח' יגאל אלון.
מתככני השלט רצו להקל על הבאים בשערי איזור התעשייה הצפוני למצוא את מבוקשם. כך הם צבעו את הרחובות בצבעים בולטים וליד כל ציון שם של מפעל הוסיפו רובריקה צבעונית באותו צבע של הרחוב.
על השלט תמצאו מפעלים שכבר אינם. מה שמלמד על השינוי הגדול שחל באזור התעשיה הצפוני שכבר שנים הפך להיות איזור מסחר יותר מאשר תעשיה. הרשימה כוללת כ- 80 מפעלי תעשיה, חלקם זעירה, חלקם תעשיה של ממש, מתכת, טקסטיל, אופנה, מוסכים, חומרי בנין ועוד. למשל מפעל אמנור- מפעל מקררים ואח"כ מזגנים, רלצו, קרלטון- לא המלון בנהריה, דרור מפעלי מתכת כל אלה אינם.. ממש כמו כמה מספר מסגריות שכבר אינם. רק מפעל יוסן העתיק מיקומו לאזור התעשייה הצפוני.
הלוח שידע לחלק לפי ענף כולל בשורת מפעלי טקסטיל את אופנת מישל שעברה לצרעה ואח"כ עברה מן העולם או דש תעשיית תיקים וגם בענף הנגריות לא ממש נותרו כל הרשומים. נגריית ג'פטו, נגריית הילה, נגריית טוב טעם, נגריית מור, רהיטי אחים אזרזר, כבר אינם. אפילו אמיל בי"ס לנהיגה שהיה קיים פעם בבית הדפוס (שמשון) נסגר.
השלט עומד כאנדרטה לבית שמש הישנה והטובה, בה רוב בעלי המפעלים והעסקים עדיין התגוררו בה וקמו באשמורת הבוקר לעבודתם ביום חדש. מתוך כ-80 עסקים נותרו אולי בודדים. מי נותר מאז ועד היום, חנות הרהיטים בית הרהיט, מוסכים כמו מוסך שיטרית, שירותי לביא, פנצ'ריית יוסי את יוסי. אחים ניסן, בענף השיש יש נציגות אחת, טיב השיש..
החפץ להיזכר מוזמן לבקר במקום. כן, לפני שמישהו עוד יוריד את ההיסטוריה הזו מהמקום... זכר לימים טובים בהם בית שמש היתה קטנה, אבל שלנו.