ביום ראשון השבוע התקיים באי השלום בנהריים טקס זיכרון במלאת 28 שנים לטבח שבו נרצחו שבע הבנות היקרות: נירית, סיוון, יעלא, נטלי, קרן, שירי ועדי - תלמידות בית הספר "אמית" (כיום עתיד שחר) מבית שמש. הטקס נערך בנוכחות משפחות הנרצחות. השתתפו אישי ציבור, נציגי צה"ל, ונציגי שירות ישראל וירדן. (מה זה בדיוק?)
הטבח בנהריים אירע במרץ 1997, באתר "אי השלום" בנהריים. חייל ירדני פתח באש על קבוצת תלמידות מבית הספר "עמל" בבית שמש, שיצאו לטיול במסגרת סיור שנתי. באירוע הטראגי נרצחו שבע תלמידות ונפצעו 4 נוספות ומורה אחת.
לא זו הנקודה היחידה בה פישלה עיריית בית שמש בארגון האירוע. בית ספר עמל- לא שרק שלבית הספר הזה מרשת עמל היה שם – ע"ש מ.ל. שייבר, הרי ששבע הבנות היו מבית ספר אמי"ת פירסט.
מידי שנה התקיים הטכס הזה באי השלום, בתחילה קיימו צעדת תלמידים המונית שהסתימה במעמד טכס מכובד ביותר. בחלוף השנים בוטלה הצעדה וקק"ל הצטרף לקיים שם טכס נטיעות. מי שמבקר באתר יגלה עד מהרה עצים צעירים בני 10-15 שנה.
רצח הבנות היה לאירוע בו בית שמש התאחדה והתרגשה יחד עם המשפחות, בעירייה טיפחו את הרגישות הזו כאשר בהתקרב המועד נהגו לפרסם ברבים מודעות, שהזכירו לכל באי ותושבי העיר את האירוע. ככה נהוג גם באירוע אזכרה משפחתי. השנה נמנעה העירייה מלפרסם מודעות כאלה. פשלה שניה.
פשלה שלישית. השנה לראשונה התקיים הטכס ללא תלמידים!!! בתמונות שהופצו ניתן בקלי קלות לגלות את הקרחות ביציע האורחים. חסכו אוטובוס הסעה תלמידים- בושה!!! נוכחות תלמידים היא חובה, בלי השתתפות תלמידים.
פשלה רביעית, ולזה כבר התרגלנו בעידן החדש מימי אבוטבול , כולל ימי בלוך, ועתה מלכות גרינברג, שאין שת"פ עם תקשורת. דוברות מכבדת, היתה מודיעה לעיתונות על קיומי האירועים. הפך לשגרה שמעדיפים דיווח כתוב מאשר עיניים פקוחות לרווחה של עיתונאים.
ופאשלה חמישית והיא אולי הכי צורמת, יש בבית שמש אנדרטת זיכרון ברח עמק הזיתים מול מוסדות חינוך, לא מעטים. קשה ביום הזה היה להוציא כיתה אחת אם לא בי"ס שלם לקיים זיכרון לכבוד שבע הבנות?
"עיריית בית שמש פועלת לשמר את זכרן של הבנות היקרות בדרכים רבות ומרגשות. מתנ"ס פסגות השבע, (אין שלט בשם זה בחוץ) שנקרא על שמן, שוקק חיים חדשים מדי יום וכן 'פארק שבע הבנות', בעיר מנציח את זכרן. לאחרונה נחנך גם חדר הנצחה מיוחד במתנ"ס, בו ניתן להכיר את סיפורי חייהן, שירים שנבחרו על ידי כל משפחה, ותמונות מחייהן. ביום חמישי האחרון, חילקה העירייה מלגות לסטודנטים מצטיינים על שמן." אומרת הודעת הדוברות. אמרו. ראינו? לא.