מבחינתה של תמי זוסמן מדובר בפיקוח נפש של ממש, "הנושא הזה חשוב וראוי לקבל תשומת לב מיוחדת למען שלומם ובטיחותם של הילדים" זו הכותרת, למכתב מופנה לחמישה גורמים בעירייה ומחוצה לה. המכתב שהופנה גם לשרת התחבורה, מופנה גם לסגן השר אורי מקלב. אולי הוא יטה אוזן בשל הרגישות החרדית. וכן לממונה על הזהירות בדרכים במליאת עיריית בית שמש ישראל סילברסטין.
"כשמדובר בפיקוח נפש ובזהירות בדרכים, אני סבורה שיש להעניק מענה רחב ומוסדר בנושא לימודי הבטיחות בדרכים בכל מוסדות החינוך החרדים בעיר, מדובר בנושא מהותי שלצערי לוקה בחסר במחוזותינו".
זוסמן לא כותבת זאת במפורש, כנראה מכוונת כמובן לעובדה שמאז (יולי 2024), אז נפרדה עיריית בית שמש מרכזת הזה"ב העירונית מוניק לוי, ומטעמי חיסכון העדיפה העירייה לא לאייש את המשרה הנ"ל. החלל נותר פתוח, כך שלא במגזר החרדי אלא גם במגזר המ"מ אין אדם במשרה המופקדת על זהירות בדרכים.
"דרכי הכביש כנראה אינן בטוחות מספיק לילדים, וגם למבוגרים. תאונות לא מעטות מעמידות את הולכי הרגל בסכנה ברחבי העיר." מנמקת פנייתה, לתמי זוסמן אין כתובת מיוחדת להצביע עליה והיא מדגישה שהנושא הוא כוללני וחייבים לבדוק היכן הכי קריטי ברחבי העיר. החשוב מבחינתה הוא הדחיפות לטפל.
זוסמן מציעה רעיון שהוצע בעבר גם כאן, להפעיל משמרות זה"ב בשכונות וברחובות העמוסים הצמודים למוסדות חינוך. כמו אז גם עתה כנראה שלא יהיה מי שירים את הכפפה להוביל. זו הסיבה שהפעם נתנה תפוצת נאט"ו למכתבה.
נוסיף כי זהירות בדרכים אינה רק סימון מעברי חציה, או רמזורם, זה כולל מעקות בטיחות, שלטי תמרור, מסלולי רכיבה על אופניים, מסלולי הליכה רגלית, מדרכות בטוחות ועוד.
הממונה על הזה"ב בעירייה הרב ישראל סילברסטין הצר בעבר על כך שלא נמצא מחליף לפורשת, ומאז הוא מנהל דיאלוג עם מנהלי מוסדות להקים משמרות זה"ב במסגרות החינוך שלהם. "בימים אלו אנו משיקים פרויקט מיוחד בזה"ב המיועד לתלמודי תורה בהם אין שיעורי זה"ב. בנוגע למשמרות זה"ב, כל תלמוד תורה או בית ספר המעוניין להקים משמרת זה"ב, אנחנו ניתן את התמיכה הטכנית (מקלות, אפודים) ויקבלו הדרכה ממשטרת ישראל. העיריה לא מפעילה משמרות זה"ב אלא זה מגיע מבתי הספר". רכזות מטעם משרד החינוך, בסקטור המ"מ והממ"ד הפעילו את משמרות הזה"ב. רכזת הזה"ב בעירייה נתנה גיבוי לפעילותם בדמות עידוד ותמיכה ביוזמות מקומיות בשיתוף הרלב"ד (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים).