רחבעם זאבי (גנדי) לא יונצח בשער הגיא, וכך המבנה שם יהפוך למוזיאון לפעילות ההגנה. זו ההחלטה שיצאה היום משולחן ממשלת ישראל. עשרה מיליון ש"ח יושקעו בטיפוח המקום, ובהקמת המוזיאון למורשת הפלמ"ח.
את המחאה הובילו אנשים ידועי שם מאותם זמנים, יוצאי פלמ"ח, בהם המשורר חיים גורי, ההיסטוריון פרופ' יהודה ניני, האלוף בדימוס אלעד פלד והגיאוגרף יהודה זיו. ההחלטה להנציח את גנדי בשער הגיא קיבלה הממשלה לפני כשש שנים, במלאת עשור לרצח זאבי. "באתר יתקיימו פעילויות חינוכיות, תיירותיות ותרבויות בתחומי ידיעת הארץ ומורשת המקום, ובמסגרתן יונצחו בו זכרו של השר רחבעם זאבי.
כאמור ההפגנות שחלקן היו סוערות ואשר זכו הד תקשורתי נרחב פתחו את הדיון אם בכלל צריך להנציח את גנדי. בתכנית עובדה של אילנה דיין הועלו נימוקים לכאורה שבעקבותיהם היה מי שחשב שאולי צריך להנציח את גנדי אבל לא במקום הזה.
סופו של יום הממשלה החליטה להעביר את הנצחת גנדי שהיה שר בממשלת ישראל ונרצח בידי בן עוולה, באיזור השומרון. החאן כולו יישאר לטובת הנצחת הפלמ"ח.
חאן שער הגיא המצוי על אם הדרך בכביש 1 יכול ויהיה אתר תיירות חשוב בהיסטוריה של עם ישראל. קרבתו לבית שמש, מיקומו בתוך תחומי המועצה האזורית מטה יהודה יוסיפו לאיזור נקודת חן חשובה מאוד, שאם ישכילו לפתחה עשויה לתרום להתפתחות תיירות הפנים. עכשיו אולי יתחיל מאבק מסוג אחר, שבנקל ניתן לפותרו, והוא מי יהיה האפוטרופוס לתפעול המקום, האם זו תהיה אגודת ידידי הפלמ"ח או כל גוף מטעמו ואו אולי דווקא סמכות רשותית כמו מטה יהודה שבתחומה כמה וכמה אתרים וכמעט כולם מנוהלים עצמאית בידי רשות הגנים. מערת הנטיפים כמשל...