משום מה, בעירייה מסרבים לקבל זאת, שלא כל הציבור מחובר לקבוצות החברתיות שבניהולו. לא כל הציבור מצוי גם בקבוצות החברתיות שסגן ראש עיר זה או אחר מנהל. לא כל הציבור מצוי בקבוצות חדשות 'מטעם', בכל מקרה אפשר לקבוע כי לא כל הציבור שורץ שם, לא כל מי שרוצה ולשמוע ולדעת על פעילות העירייה נמצא שם. אבל העירייה ובעיקר הגורמים האחראים על הפצת המידע לגבי קיומם של אירועים בתחום העיר בית שמש יוצאים ידי חובה בפרסום בקבוצות מסוימות (טעמם תמיד עמם), ומכאן הטענות על זכות חוסר השיוויון בחברה המקומית. נחזור ונאמר הפעם בקול גלוי, מי שקרוב לצלחת נהנה אוכל ושותה.
מנהג הוא מאז פרץ לעולם הפצת המידע באמצעות קבוצות הואטסאפ בהם מתפרסמים עדכונים שוטפים. כמה קבוצות יש? כמה אנשים בכל קבוצה? האם כל בית שמש חשופה למידע בקבוצות? הרי ברור לכל העולם ואשתו שלרבים אין בכלל מכשירים חכמים או ואטסאפ. אין סקר שיקבע אחרת ולכן קבלו זאת כמושכלה מוכחת.
ובכל זאת עדיין ממשיכים לספר כי המידע מגיע. למי הוא מגיע? האם מי שלא מחובר יכול לחוש עצמו קרבן לשיטה להפצת מידע לא מסודרת ואו אפילו מקולקלת? ניקח לדוגמא את אירוח חנן בן ארי. מי שבקבוצות ידע , לא שהוא יודע ראשון. הוא יודע ולאחרים אין ידיעה. כלומר רק המקורבים ידעו ורק הם יזכו בכרטיס למופע.
אז מה צריך לעשות? פשוט, על העירייה, כגוף מונציפלי חובה להפיץ בכל דרך אפשרית את המופע המתאים לציבור התואם. אירוע בעל איפיון חרדי נכון שיתפרסם בכל תקשורת חרדים, אירוע בעל איפיון כללי יתפרסם בכל כלי התקשורת. אירוע בעל איפיון לאומי ברור שזה לא מעניין הציבור החרדי ולכן יתפרסם רק במקומות בהם זהות ולאומיות קבילים. זו הדרך להפיץ אירוע כמו חנן בן ארי, ממנו יצאנו לידיעה הזו. כי טענות ששמענו מהציבור שלא ידעו בכלל על בואו לבית שמש ובמיוחד על ההזדמנות ליהנות ממנו במחיר של 20 ש"ח לכרטיס. ברגיל הוא עולה אפילו 150-200 ש"ח.