מתחילת שנת 2018, פנו למט"י ירושלים 2,251 יזמים ובעלי עסקים לקבלת ליווי והדרכה בהקמה וניהול עסק, כתיבת תכנית עסקית וכן סיוע בגיוס הלוואות ומענקים, מתוכם 41 יזמים תושבי בית שמש. כמו כן, נפתחו בתקופה זו 120 תכניות הדרכה מגוונות בנושאי הקמה וניהול עסק, שיווק, אסטרטגיה, מכירות, דיגיטל ועוד, כך נמסר ממט"י ירושלים.
בתכניות ההדרכה השתתפו 1,767 יזמים ובעלי עסקים קיימים מירושלים וסביבתה וממגוון האוכלוסיות, ביניהן צעירים וותיקים, חרדים וכן ערביי מזרח ירושלים. 40 תכניות נפתחו במהלך תקופה זו בשפות שונות עבור יזמים עולים חדשים. בנוסף, מתחילת 2018 הוכנו 148 תכניות עסקיות וגוייסו הלוואות ומענקים בהיקף של כ-25 מיליון ¤ עבור יזמים מתחילים ובעלי עסקים קיימים.
מנכ"ל מט"י ירושלים, גולן טובי : "אנו רואים עלייה בהיקף תכניות ההדרכה לצורך הקמה והרחבת עסקים קטנים ובינוניים בירושלים. ההשתתפות בתכניות הללו חיונית, על מנת להימנע מטעויות קריטיות בניהול העסק, מצד אחד, והן מסייעות להתמקצעות וחיזוק העסקים מצד שני".
מנכ"ל מט"י קורא ליזמים ובעלי העסקים להיעזר בשירותי המרכז לטיפוח יזמות ובמגוון הכלים החיוניים העומדים לרשותם. "במסגרת השירותים המוענקים על ידינו במט"י ירושלים, מגוון כלים חיוניים לעסקים קטנים ובינוניים ואנו מזמינים את היזמים ואת בעלי העסקים לפנות אלינו להתייעצות בכל שאלה הנוגעת ליזמות, לסיוע לעסקים ולהרחבתם".
לדברי יניב בן יוסף, מנהל הייעוץ העסקי במט"י: "לאור היכרותנו רבת השנים עם הכלכלה הירושלמית אנו פועלים רבות על מנת להתאים את השירותים השונים ליזם או בעל העסק הירושלמי, אני מאמין כי מגוון השירותים הייחודי שאנו מציעים תורם רבות לפיתוח העיר ולשרידות העסקים בה".
בין היזמים, תושבי בית שמש, שנעזרו בחודשים האחרונים בשירותי הייעוץ והליווי של מט"י ירושלים, הוא אבי קליין (27), שפתח ברחוב המסגר 14 בעיר, מפעל לייצור ממולאים, בשם 'שוק הממולאים'. את העסק פתח יחד עם שני שותפים נוספים, גם הם תושבי בית שמש. המפעל מציע מגוון רחב של ממולאים ומטוגנים: עלי גפן, בצל לבן, בצל סגול, קישואים, חצילים, פלפלים בשלושה צבעים, כרוב סגול ולבן, גזר, סלק ועוד. במחלקת המטוגנים ניתן למצוא סמבוסק חומוס, סיגר תפו"א, אגרול ירקות עבודת יד, קובה פטריות, לטקס ירקות, שניצלוני תפו"א במילוי פטריות, פסטל תפו"א, בלינצ'ס פטריות בציפוי פירורי לחם, ברוקולי וכרובית מצופה. "הכל נעשה ביד, ללא מכונות, אנו מגלגלים את הממולאים אחד אחד וכל המזו ן טרי ומתחדש מידי יום", מספר קליין.
שוק הממולאים עובד עם רשתות מזון, בתי מלון, חנויות למכירת אוכל מוכן בסופי שבוע וכן, גם הקהל הפרטי. "חנות המפעל שלנו בבית שמש פתוחה לקהל הרחב בימים ראשון עד שישי". בשוק הממולאים מספרים בגאווה כי כשרות המקום היא בית יוסף. "נדיר למצוא כשרות כזו לעלי גפן ואנחנו עשינו כל שנדרש בהכנת העלים על מנת לקבל את הכשרות המהודרת. זהו הישג גדול בתחום הממולאים", הם מספרים. במפעל מציעים שירות משלוחים למינימום הזמנה, לכל אזור בית שמש ואף לירושלים.